"Quiero hablar de un viaje que he estado haciendo, un viaje más allá de todas las fronteras conocidas..." James Cowan: "El sueño del cartógrafo", Península, 1997.

miércoles, 7 de enero de 2009

A LA CIUTAT XINESA. Mirades sobre les transformacions d'un imperi


A LA CIUTAT XINESA. Mirades sobre les transformacions d'un imperi

Carrer de Canton - copyright: Mission 21 BMA Amplia la imatge

El CCCB presenta l'exposició "A LA CIUTAT XINESA. Mirades sobre les transformacions d'un imperi" , coproduïda amb la Cité de l'Architecture et du Patrimoine (París), on es va poder veure entre 19 de juny al 19 de setembre de 2008.


Fuente:http://www.cccb.org/ca/exposicio?idg=16456



La Xina viu, des de fa una dècada, immersa en importants processos de canvi. En aquest procés, les ciutats xineses continuen en una transformació imparable, un procés de construcció i de destrucció que les modifica profundament i amb una rapidesa sorprenent.

L'exposició A la ciutat xinesa. Mirades sobre les transformacions d'un imperi, organitzada per la Cité de l'Architecture et du Patrimoine i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, amb la col·laboració de la Fundació Bancaja, situa aquests canvis en la continuïtat de la història i de la cultura d'aquest país, amb l'objectiu és presentar la realitat de la ciutat d'ahir i d'avui. És també l'ocasió de confrontar aquestes realitats amb l'imaginari xinès i l'occidental, així com amb mecanismes pròxims a la informació o la propaganda.

Els caràcters i els conceptes clau de la civilització xinesa (jardí, escriptura i cultura, terra i home, aigua, fengshui, construcció i destrucció, i família), formen la base per proposar una lectura dinàmica del territori xinès i tot el que afecta a la població actual de més de mil tres-cents milions d'habitants. I entrellaçant amb aquests conceptes, l'exposició presenta sis ciutats com a exemple d'aquestes transformacions urbanes: Suzhou, Xi'an, Chongqing, Canton, Shanghai i Pekín.

L'obra cinematogràfica pren, en aquest context, un relleu especial. Cinc directors de cinema xinesos aporten a l'exposició un punt de vista de cineasta sobre cinc de les ciutats que marquen l'itinerari de l'exposició.


Veure vídeo entrevista a Frédéric Eidelmann comissari de l'exposició


Enllaços

Notícia relacionada: Un curtmetratge produït pel CCCB seleccionat al Festival de Cinema de Venècia


No hay comentarios: